Wat graast daar in de wei?

Oei…...een Koei !

“OEI EEN KOEI !“ is een informatieboekje ( in full colour, op formaat 11 keer 22 cm. ) over de historie van de koe, haar gebruiksdoelen, de betekenis van de koe in de economie, het voorkomen van de koe in het dagelijks leven, in de kunst, in de taal en in de ( medische ) wetenschap.

De diverse koeienrassen, die in Zuid-Limburg voorkomen, zijn er in afgebeeld met een beknopte beschrijving van haar uiterlijke kenmerken, haar gebruiksdoel en haar karakter. Het geheel is gelardeerd met een aantal blokjes met wetenswaardigheden over de koeien.

Verder zijn er enkele “koe-zekere” wandelingen in het boekje te vinden. Het boekje is geproduceerd voor de verkoop aan liefhebbers van dieren in de natuur, in dit geval de koeien, die zich op wandelingen door het Limburgse land wel eens afvragen, wat voor soort koe ze eigenlijk tegenkomen.

verbeterd roodbont (29K)

Het boekje is te koop voor 5 Euro en de opbrengst is voor goede doelen en zal o.a. aan kinderen in het ziekenhuis en aan ouden van dagen in de verpleegkliniek ten goede komen.